The King's Speech

Film: The King’s Speech

Afgelopen zaterdag ben ik in Amsterdam naar de film “The King’s Speech” geweest. We zochten die middag iets te doen dat binnen was (i.v.m. de kou) en waarvoor je niet in ellenlange rijen hoefde te staan voor de ingang (zoals bij het Rijksmuseum). En met de actie van M&M’s met gratis bioscoopkaartjes was de keuze dus makkelijk, het werd een middagje naar de bioscoop.

Op papier leek de film mij eerst wat saai, maar ik wilde hem wel zien aangezien hij toch anders is als de gemiddelde bioscoopfilm. Ik heb er nu nog steeds geen spijt van, want het is zeker een aanrader. Vanaf het eerste moment word je meegetrokken in het leven van “Bertie” ofwel The Duke of York, een man in een publieke functie met een grote handicap, hij stottert namelijk. Als publiek persoon wordt er van hem verwacht speeches te geven, waar hij zijn hele leven al mee worstelt.

Zijn vrouw probeert hem te helpen zoekt een dokter die hem kan helpen, zo komen ze terecht bij Mr. Logue. Met wat onorthodoxe technieken probeert hij de blokkade die optreedt bij publiek spreken weg te nemen wat tot begrijpelijke confrontaties lijkt. Je wordt meegenomen in de momenten dat je het moeilijk kunt hebben met zo’n handicap. Wat ik het mooiste vind aan de film is dat het proces uiteindelijk niet een wonderbaarlijke genezing tot gevolg heeft, dat zou het eigenlijk ongeloofwaardig maken. Mede hierdoor is het een hele mooie film om te zien en dus een echte aanrader als je twee uur wilt genieten van gewoon een mooi verteld verhaal.

The King's Speech

(Visited 206 times, 1 visits today)

2 reacties

  1. Deze film was inderdaad prachtig. Nadat ik de bios uitliep was ik wel even sprakeloos en in gedachten verzonken. We leven in een wereld waar persoonlijke communicatie over afstand voor iedereen alsmaar belangrijker is geworden. Maar voor velen van ons is dit niet vanzelfsprekend laat staan gemakkelijk. Een degelijke logopediepraktijk kan je dan helpen om het beste uit jezelf te halen. Net zoals de koning het uiteindelijk lukte om samen met hulp van de logopediste zijn innerlijke overtuigingskracht aan te wenden. Prachtig!

Laat een reactie achter

Uw emailadres zal niet getoond worden.


*


Door verder te klikken op deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close