Over Roelfina.net

Roelfina van ZandwijkWelkom op Roelfina.net! Via deze weblog hou ik jullie op de hoogte van wat ik aan leuke dingen tegenkom of meemaak. Vragen of suggesties zijn altijd welkom of laat je reactie achter bij een van de berichten.

Wie ik ben…

Ik ben Roelfina van Zandwijk, al weer 34 jaar inmiddels, getrouwd met Olaf en ik woon sinds 2001 in het mooie Enschede. Inmiddels trotse eigenaar van ons eigen jaren ’20 huis waar we nog druk in aan het verbouwen zijn. Maar nu stiekem even iets minder. Waarom? Dat lees je hier.

Ik heb Bestuurskunde gestudeerd aan de Universiteit Twente. Sinds het begin van mijn studie in 2011 heb ik eigenlijk al een website gehad en sinds oktober 2005 is dit omgezet in deze weblog. Naast mijn studie ben ik altijd actief geweest. Dit o.a. bij E.T.S.V. Scintilla (bestuur, jaarboek, symposium, gala, tombe en de sun), bij de Introductie Kommissie en later de Kick-In Commissie (als Infobaliemedewerker 2005-2010) en bij de Batavierenrace (ook als Infobaliemedewerker 2006-2016). Dat laatste doe ik nog steeds en elk jaar is dat weer een weekend met een soort reünie.

In mijn vrije tijd hou ik me, behalve met een beetje aan deze site klussen, bezig met stijldansen en duiken. Stijldansen doe ik samen met Olaf bij Dancscentrum Dekker in Enschede en duiken doe ik bij Diveworld in Enschede waar ik nadat ik in 2011 mijn Divemaster-cursus heb afgerond af en toe een introductieduik mag geven. Verder ben ik dol op reizen, alleen laat de bankrekening nog niet alle wensen toe. Maar als we ergens heen gaan, dan vaak ook om te duiken.

In 2010 ben ik verder begonnen met Roelfina.net Webdesign waarmee ik kleinere bedrijfjes en instanties help om een website op te zetten. Maar sinds ik vanaf oktober 2011 fulltime bij Nedap werk, is dit een klein beetje verwaterd. Mocht ik jou of jouw bedrijf van dienst kunnen zijn, neem dan gerust contact met mij op.

Op dit moment schrijf ik de technische documentatie en onderhoud ik de partner portal voor de marktgroep Nedap Retail. Schrijven blijf ik toch graag doen, zowel op mijn werk als privé. Genoeg om handen dus, maar vooral ook allemaal erg leuk om te doen!

(Visited 1.071 times, 1 visits today)

2 reacties

 1. Dag Roelfina, kwam jouw verhaal over je artrodese enkel tegen, met een goede informatieve uitleg.
  Mijn naam is Cora van Antwerpen, ben Beeldend kunstenaar schilder, ook ik ben in Juni 2016 behoorlijk verkeerd terechtgekomen in een diepe sloot in Friesland ( vogels kijken) en heb mijn linker enkel en mijn rechterknie gebroken, enkel is in Leeuwarden geopereerd en daarna in St Maartenskliniek in Nijmegen , knieschijf met donorbot in Arnhem, morgenochtend 3 Juli 2018 om 7 uur krijg ik een subtalaire Artrodese + gastrol slide ( peesverlenging) omdat ook ik niet kan lopen zonder pijn met die enkel
  Mijn vraag aan jou is, hoe is het nu met je, hoe gaat het nu met lopen?
  Kun je , afwikkelen, normale schoenen aan?

  • Hallo Cora,

   Dank je wel voor je verhaal. Inmiddels is mijn artrodese ruim twee jaar geleden. In de eerste zes weken heb ik volledige rust genomen om zo goed mogelijk te herstellen en heb ik oefeningen op bed gedaan om wel mobiel te blijven en niet teveel kracht kwijt te raken in mijn goede been. Toen ik loopgips kreeg, ging het herstel bij mij voorspoedig. Ik heb samen met de fysiotherapeut kleine stukjes gaan lopen en aan het einde van de loopgipsperiode kon ik ongeveer 2km lopen met 1 kruk en loopgips.

   Nadat het gips eraf is gegaan ben ik overgegaan op kwalitatief goede sportschoenen voor direct na de gipsperiode. Samen met de fysio ben ik het lopen daarna langzaam gaan opbouwen. We hebben hierbij gekeken op welke manier ik het afwikkelen compenseer, want dit kan je natuurlijk niet meer zoals normaal doen. Ik ging iets meer vanuit mijn knie en heup lopen waarmee je de voetafwikkeling compenseert.

   Lopen gaat voor mij het makkelijkste op stevige schoenen. Bijvoorbeeld enkellaarsjes met een stevige zool en een kleine verhoging / hak (1-2 cm) of Eccoschoenen met een goed voetbed. Ik heb wel inlegzooltjes laten aanmeten via een podotherapeut, maar dit maakte mijn loopgedrag slechter dan daarvoor. Dus ik loop nu op gewone schoenen, maar let er wel op dat er een goed voetbed inzit.
   Lopen op hakken (pumps) zit er voor mij niet meer in. Ik krijg dat direct pijnsteken in mijn enkel, dus die zijn allemaal de kast uit.

   Wandelen doe ik nu op stevige Meindl wandelschoenen. Waar ik voor de operatie max 500 meter kon lopen ahcter elkaar, red ik op wandelschoenen nu ongeveer 5 km. Hier ben ik dus behoorlijk tevreden over.

   Heel veel succes morgen met de operatie en sterkte met je herstel.

Laat een reactie achter

Uw emailadres zal niet getoond worden.


*


Door verder te klikken op deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close