Rondreis Thailand

Rondreis Thailand 2022

Dit jaar was het weer mogelijk om een verre reis te maken. In November zijn we daarom afgereisd naar Thailand om daar het zuiden van dit mooie land te bekijken.

Normaal organiseren we heel veel zelf tijdens een vakantie, maar dit keer hebben we ervoor gekozen om de rondreis Thailand te boeken via een reisbureau. De NRV had een prive-rondreis op hun website staan die wel in ons straatje paste en dus hadden we de luxe dat alles voor ons werd georganiseerd.

Route van de rondreis door Thailand:

De start van de reis was in Bangkok. Even een paar dagen aclimatiseren voor de echte reis zou beginnen. Voor elk vervolg was er vervoer geregeld en was het enige dat we zelf moesten doen, op tijd aanwezig zijn. De reis was een mooie mix tussen cultuur, natuur en strand.

 • Bangkok
 • Khao Yai National Park
 • Hua Hin
 • Khao Sok National Park
 • Koh Samui

Highlights van de reis:

 • In Bangkok hebben we een fiets excursie gedaan, dat is een hele leuke manier om de stad te bekijken. Wij hadden de mazzel dat we een prive excursie kregen. Verder kan je zoveel lekker eten vinden in Bangkok!
 • Het Khao Yai National Park is een groot natuurgebied iets ten noordoosten van Bangkok. Met een leuke gids hebben we veel verschillende dieren (vogels, gibbons, stekelvarken, etc) gezien. Bij schemering zijn we ook bij het uitvliegen van de vleermuizen geweest, helaas was dit slecht op foto’s vast te leggen.
 • Hua Hin staat bekend als een strandstadje. We waren er wel duidelijk buiten het seizoen en het voelde daarom wat uitgestorven. Wel een aanrader is om in het weekend naar de avondmarkt te gaan waar je allemaal lekkere gerechten kan eten. Een soort ProefEet zoals we die in Enschede ook hadden.
 • Verder naar het zuiden, in Khao Sok National Park, volgen de mooie uitzichten elkaar op. We sliepen in een resort dicht bij de rotsen wat hele mooie plaatjes opleverde. Een dag op een longtail boot op de meren van Khao Sok is echt een aanrader.
 • De laatste stop van de reis was Koh Samui. We wilden graag nog wat dagen relaxen en dat kan zeer zeker op dit eiland. De bezienswaardigeheden heb je wel binnen een dag allemaal bekeken. Gelukkig was het ook nog mogelijk om een dag te gaan duiken bij Sail Rock (uurtje met de boot).

Foto’s Thailand 2022

(Visited 169 times, 1 visits today)

2 reacties

 1. Haha alweer vai Chantal, daar nog steeds stilte en jij bent ook niet actief meer. Snap het hoor het lukt mij ook niet echt meer, soms loop ik mijn lijstje companen nog een af om te kijken wie er nog is! Groet Henry

 2. Zag je reactie bij Chantal, die alweer jaren gestopt is met bloggen, vandaar hier even. Thailand is mooi, ze zeggen ook altijd, ga je voor het eerst naar Azie, ga naar Thailand! 😉

Laat een reactie achter

Uw emailadres zal niet getoond worden.


*


Door verder te klikken op deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close