Geen afbeelding beschikbaar - Roelfina.net

Inception

InceptionWaar een “zomervakantie” al niet goed voor is… want de afgelopen weken kom ik minimaal 1 keer per week in de bioscoop. Gisteravond was het de beurt aan de film Inception. Eigenlijk nog weinig van gehoord voor ik naar de film ging, alleen een voorstukje gezien tijdens Shrek 4. En het voorstukje sprak me eigenlijk helemaal niet aan, maar omdat we met een groep vrienden naar de film gingen, had ik er toch wel zin in.

En ik ben er blij om dat we mee zijn gegaan, want ik vond Inception echt een van de betere films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Geen standaard concept van jongen vindt meisje en ze leven nog lang en gelukkig, of puur alles aan gort schieten omdat het een actie film is. Ook geen speurtocht langs allerlei monumentale gebouwen zoals in de Da Vinci Code, maar een echt nieuw concept. Oké misschien lijkt het in sommige opzichten iets op The Matrix, maar eigenlijk toch ook weer niet.

De hele film blijft het mysterisch hoe de vork precies in de steel zit. Wanneer bevindt men zich nu in een droom en wanneer is de wereld werkelijkheid. Of zoals bij Chud.com wordt gestelt: misschien is de hele film wel een droom. Er zijn voor alle scenario’s bewijzen te vinden in de film, maar het feit dat het niet allemaal wordt uitgelegd zorgt ervoor dat je als kijker ook nog je eigen ideeën kan houden over de film. Waarschijnlijk als je de film een tweede keer kijkt, vallen weer andere dingen op en kan het maar zo zijn dat je met een ander idee over het einde de zaal verlaat.

Maar omdat ik de film voor iedereen leuk wil houden, zal ik verder niet te veel uitwijden over de inhoud van de film. Conclusie is eigenlijk dat je de film gewoon zelf moet gaan kijken! Ik heb in elk geval een topavond gehad!

(Visited 32 times, 1 visits today)

3 reacties

  1. Ook ik was danig onder de indruk van deze film. Ok‚, je moet je hoofd er bij houden en geen seconde aandacht verliezen, maar wat is hij geniaal bedacht. En eindelijk weer een film waarin ik Leo een goede rol vond hebben!

  2. Wij kijken op dit moment vooral veel films, maar dan thuis… hebben net een aantal avonden vermaak gehad met alle 5 de Tarantino-films… was zeer aangenaam. Wij zijn wel een beetje film-o-fiel maar met een rolstoel naar de bios is niet zo aantrekkelijk dus thuisbios, bevalt ook prima.

Laat een reactie achter

Uw emailadres zal niet getoond worden.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.