Geen afbeelding beschikbaar - Roelfina.net

Shrek: Forever After

Shrek 4De zomer is een mooie tijd om weer wat films te kijken en gisteravond was het de beurt aan Shrek 4: Forever After. Shrek staat eigenlijk voor gegarandeerd een leuke avond, wat ook mede reden was om naar deze film te gaan. Hoe voorspelbaar de film ook is, je wordt meegesleept in de sharmes van Shrek en Donkey.

Donkey betovert je weer met zijn grappige gezang en Puss with Boots kijkt je met grote puppy-ogen aan waardoor je wegsmelt in je stoel. Gelukkig is er ook de nodige hilariteit in de film verwerkt en staat de film garant voor 1,5 uur vermaak.

Shrek mag voor een dag weer een dag een echte Ogre zijn, maar vergeet daarbij de kleine lettertjes te lezen. Al na een paar uur is hij zijn dag zat en komt hij erachter dat zijn wens grote gevolgen heeft. Hij moest een dag inruilen uit het verleden om zijn wens te krijgen en was daarbij niet specifiek genoeg waardoor hij zijn geboortedag heeft weggegeven. Het gevolg is dat niemand meer weet wie Shrek is aangezien hij nooit geboren is. Gelukkig zit er een ontsnappingsclausule aan het contract en kan deze worden verbroken door “True Loves Kiss”. Tijd dus om Fiona te zoeken en haar hart weer voor Shrek te winnen.

Grappig detail is wel dat als Shrek Fiona de eerste keer zover krijgt om hem te zoenen, die keer de zoen niet werkt. Hij realiseert zich dat voor “True Love” meer nodig is dan alleen twee personen, de twee personen moeten ook daadwerkelijk iets voor elkaar voelen om dit te laten werken. Uiteraard werd de moraal van het verhaal, zoals het ook hoort bij een sprookje, snel duidelijk. “Wees blij met wat je hebt!”

En de aftiteling was zeker de moeite waard om af te kijken, een soort resume van de afgelopen drie Shrek-films met ook nog wat oude karakters die langskomen.

(Visited 88 times, 1 visits today)

2 reacties

Laat een reactie achter

Uw emailadres zal niet getoond worden.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.