Geen afbeelding beschikbaar - Roelfina.net

Een beter mileu…

… begint bij jezelf. Dat was vroeger de leus waarmee men je bewust wilde maken dat je zuinig op de aarde moest zijn. Tegenwoordig gaat er geen dag voorbij of er is wel een reclame of advertentie te zien waardoor je attent wordt gemaakt op de klimaatverandering.

Nu ben ik zelf van mening dat klimaatverandering niet alleen door verontreiniging komt, maar dat dit ook een proces is dat op aarde van nature voorkomt. Wel is het zo dat wij als mensen dit proces in een stroomversnelling hebben geholpen en er dus sneller problemen van zichtbaar worden.

Jezelf bewust zijn van wat je gebruikt aan energie en wat je in je eentje produceert aan afval is volgens mij heel nuttig, en gemiddeld 560 kg afval per jaar per persoon is toch behoorlijk veel. Ik ben nog niet heel erg milieubewust bezig, maar bij sommige zaken denk ik toch een keer extra na. Zo is papier inzamelen, glas wegbrengen en plastic tasjes hergebruiken inmiddels al heel gewoon. Er komt een tijd dat het ook heel gewoon is om plastic apart in te zamelen (de eerste mogelijkheden zijn hier al voor, maar ze zijn nog wat ver weg voor ons), dat iedereen een minicompostbak in huis heeft, dat er geen drinkwater meer gebruikt wordt voor het doorspoelen van het toilet. Allemaal hele kleine en vrij simpele aanpassingen waar alleen wel wat moeite vanuit de gebruiker tegenover moet staan. En die moeite is nu net waar het vaak mis gaat. Tuurlijk wil iedereen wat voor het behoud van het milieu doen, zolang het maar niet teveel tijd en moeite kost.

Door acties als een Blog-dag om aandacht te vragen voor “Climate Change” komt het probleem in elk geval weer onder de aandacht. En als iedereen een heel klein beetje moeite steekt in het milieubewuster leven, dan scheelt dat in elk geval weer een stukje.

(Visited 51 times, 1 visits today)

2 reacties

  1. En over die kleine beetje heb ik het niet eens gehad 😛 Die zitten er bij mij al zo ingebakken (standaard de thermostaat een graadje lager, lampen uitdoen als je de kamer uitgaat, verwarming laag als je de hele dag weg bent, etc). Maar toen ik nog op de campus woonde, werd er idd ook niet opgelet wat er aan energie verbruikt werd, puur omdat je de rekening toch niet hoefde te betalen.

  2. Goed dat je hier even aandacht aan besteed! 🙂 Ik merk zelf dat mensen soms echt heel energieverspillend bezig zijn en het zelf niet eens merken. Zo heb ik nu een paar nieuwe huisgenootjes die nog niet echt gewend zijn aan op kamers wonen en die doen echt de raarste dingen. Zoals de verwarming vol aan terwijl het raam open staat. Of de thermostaat de hele nacht op 21 graden laten staan. De lampen in de keuken de hele nacht laten branden. Dat soort dingen. Dus volgens mij is het voor sommige mensen heel gemakkelijk om net even iets bewuster te zijn van wat je doet. Het zijn kleine beetjes maar een heleboel kleine beetjes schelen heel veel! 🙂

Laat een reactie achter

Uw emailadres zal niet getoond worden.


*


Door verder te klikken op deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close