Geen afbeelding beschikbaar - Roelfina.net

Hawthorne: a review

Elk jaar kijk ik weer even door de nieuwe series heen om te kijken of er wat leuks bij zit om te gaan kijken. Toch is daar vorig jaar iets mis gegaan, want toen ik een tijdje terug op de Nederlandse TV reclame zag voor de serie Hawthorne zei me dat helemaal niets. En aangezien we in Nederland toch altijd iets achterlopen op Amerika, ging ik eens op onderzoek uit hoe ik deze serie gemist kon hebben.

Hawthorne

Ik kwam erachter dat ze al met seizoen twee bezig zijn in Amerika, dus ik snel begonnen aan seizoen 1 om een beetje bij te kijken. Na aflevering één was ik “hooked” zoals ze dat zo mooi zeggen in het Engels. Geluk bij een ongeluk was dat ik ziek ben geweest en dus alle tijd heb gehad om series te kijken. Inmiddels loop ik dan ook helemaal bij en is het wachten tot het 2e deel van seizoen twee verder gaat.

Wat is het nu voor serie? Hawthorne gaat over de “Head of nursing” in een ziekenhuis, Christina Hawthorne. De zoveelste ziekenhuisserie hoor ik je denken en dat is ook wel een klein beetje waar. Ook in deze serie zijn er wel wat cliches waar geen moeite voor wordt gedaan om ze weg te stoppen. De affaires in het ziekenhuis zijn ook hier aanwezig en de meest uiteenlopende spectaculaire gebeurtenissen vinden plaats op, in of rond het ziekenhuis. Maar meest centraal in deze serie staat de rol van de zuster en wat voor werk deze mensen moeten doen in het ziekenhuis. Of het geheel waarheidsgetrouw is, durf ik niet te zeggen, maar deze invalshoek bevalt me goed.

Helemaal niet zo’n spectaculaire serie, maar wel gewoon leuk om te kijken (als je van ziekenhuisseries houdt tenminste). Er zit een leuke dosis humor en sarcasme in op zijn tijd en Christina Hawthorne is niet te beroerd om de regels zo nodig te overtreden om iets voor haar patiënt gedaan te krijgen. Dat dit niet altijd kan, lijkt me duidelijk, maar het levert wel een leuke verhaallijn op. Ik vind het dus zeker een aanrader!

(Visited 269 times, 1 visits today)

1 reactie

Laat een reactie achter

Uw emailadres zal niet getoond worden.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.