Geen afbeelding beschikbaar - Roelfina.net

TV: MasterChef

MasterChefVan de Nederlandse versie moest ik weinig hebben, maar sinds de Australische versie op TV is, kijk ik er bijna elke dag naar: MasterChef. Wat precies het verschil tussen beide is, kan ik niet eerlijk aangeven aangezien ik de Nederlandse versie niet goed genoeg heb gevolgd.

Wat mij wel opvalt in MasterChef Australia is dat het een competitie is waarin positiviteit voorop staat. De kandidaten worden niet de hele tijd afgekraakt, maar er wordt juist geprobeerd om ze betere koks te maken. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Hell’s Kitchen waar het meer om het entertainment niveau van de scheldkannonades van Gorden Ramsey gaat dan om het koken.

Tot nu toe heb ik al best veel geleerd, alleen van het kijken naar MasterChef. Nooit geweten dat kijken naar koken zo inspirerend kon zijn, elke avond krijg ik gewoon zin om de keuken in te gaan. Alleen jammer dat we meestal net het eten ophebben en de inspiratie de volgende dag wat verder naar de achtergrond is verdwenen. Wel leuk om te zien dat veel recepten gewoon op hun website zijn terug te vinden, dus je kunt je thuis ook net een MasterChef voelen als je wilt.

In elk geval vind ik MasterChef dus wel een tip waard voor als je een leuk onderhoudend kookprogramma wilt kijken, vlak na het avondeten. Elke dag is het te zien op Net5 om 19:30 uur.

(Visited 219 times, 1 visits today)

8 reacties

  1. Helemaal verslingerd aan Masterchef Australia. Enige programma dat dagelijks gevolgd word (werd) door ons. De Nederlandse versie kan ik niet zo goed naar kijken. Koks vind ik enorme mopperige egotrippers. In Australie zijn de chefkoks minstens zo goed, maar wel vriendelijk, opbouwend, stimulerend en bewonderend. Super zoals die Aussies dat doen. Masterchef UK is overigens ook best leuk om te volgen, maar Masterchef Australie is absoluut de leukste serie. Junior versie ken ik niet, die kom ik alleen op internet overal tegen.

  2. Geweldige serie met goede prikkelende presentatoren. Dit is koken op hoog niveau, zeker op het laatst. Van de masterclass etc kun je nog heel wat opsteken,ook als goede amateurkoks. Masterchef junior ken ik niet, recepten zien er goed uit. Wij genieten dre. 27.11.2011

  3. Ook wij genieten elke avond van de Australische masterchef en inderdaadveel beter en leuker dan de Nederlandse. De kandidaten onderling gaanook beter met elkaar om. Ben zo benieuwd wie er gaat winnen, het wordt, denken wij, Michael.We stonden versteld van de Junioren Masterchef.Betty en Hans

  4. Iedere avond kijken mijn man en ik naar de Masterchef, we zijn erg blij dat het ook dit jaar er weer is. Het is een echt feel good programma met veel positiviteit, leuke koks-presentatoren en mooie beelden van al die prachtige gerechten. Wat een verschil met al dat negatieve gedoe in Nederland waar mensen altijd afgekraakt worden, en daar worden deelnemers die afvallenbedankt voor alle mooie gerechten en inzet-gezelligheid. We hopen nog veel seizoenen te mogen zien.

  5. Om half 7 heb je op net 5 de masterchef junior. Die is ook erg inspirerend. Er koken allemaal kinderen van verschillende leeftijden. Volwassenen kunnen daar nog wat van leren

Laat een reactie achter

Uw emailadres zal niet getoond worden.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.