Geen afbeelding beschikbaar - Roelfina.net

5 jaar bloggen

5th anniversaryDat is toch wel een momentje waar even bij stil gestaan mag worden, ook al is het dan nu stiekem al vijf jaar en een maand. Ging mijn blog in de begintijd vooral over leuke linkjes die ik tegen was gekomen op internet of over grappige nieuwsfeitjes, inmiddels probeer ik een iets persoonlijker tintje tegeven aan de blogs die ik schrijf. En het leuke daaraan is ook dat je meer reacties krijgt van lezers, wat je meer zin geeft om te blijven bloggen.

Van 1 naar 2 blogs

Ook een verandering was het ontstaan van het aparte receptenblog: Roelfina’s Recepten. Waar ik eerst wat recepten op mijn gewone blog zette, ben ik hier een aparte site voor begonnen toen ik bij de SUN kwam. De SUN is een blaadje van mijn studievereniging dat we elke VriMiBo (Vrijdag-Middag-Borrel) uitbrengen als Scintilla achter de tap staat. Een rubriek is het Recept van de Tweek en daarvoor was je elke twee weken op zoek naar iets bijzonders om te koken. Hoe meer recepten ik uitzocht en uitprobeerde, hoe leuker ik het vond om daar ook iets over kwijt te kunnen. Inmiddels blog ik hier alleen de echt bijzonder lekkere gerechten die ik heb gegeten. En aangezien ik niet elke week iets bijzonders eet, is de blogfrequentie hier iets minder groot, maar daarom is het niet minder leuk om te doen.

Uitspraak & Photo Friday

Een onderdeel wat op zich wel erg leuk was, maar inmiddels enigszins is verwaterd was de categorie “Uitspraak van de week”. Misschien dat ik die categorie maar weer nieuw leven in moet blazen, want er zijn genoeg leuke uitspraken die je week een beetje kunnen opfleuren of waar je even om moet lachen. Ik vind zelf een beetje structuur wel fijn bij het bloggen en ik verheug me dan ook elke week op de Photo Friday challenge en daar zou ik de uitspraak ook een wekelijks terugkerende challenge van kunnen maken.

Roelfina.net Webdesign

Nog een kindje dat is geboren uit deze eerste twee blogs. Ik vind het leuk om aan mijn designs te werken en af ent oe iets compleet nieuws te bedenken. Toen ik voor vrienden een website mocht ontwerpen en implementeren, leek me dit een erg leuke uitdaging. In het begin was het lastig en had ik veel vragen, maar gaandeweg leerde ik veel bij en ontstond de zin om hier meer mee te doen. Inmiddels heb ik via Roelfina.net Webdesign al een aantal opdrachten erop zitten, en vind ik het nog steeds erg leuk om te doen!

Op naar de volgende 5

De afgelopen vijf jaar heb ik dus niet stilgezeten en is er wel het nodige gebeurd op mijn domein. Ik heb in elk geval voorlopig nog inspiratie genoeg om hopelijk de komende vijf jaar ook vol te maken. Het is in elk geval voor mezelf alleen al erg leuk om terug te lezen wat mij zoal bezig hield vijf jaar geleden en zo kan je ook zien hoe iemand in zo’n periode toch kan veranderen en andere interesses kan ontwikkelen.

(Visited 26 times, 1 visits today)

1 reactie

Laat een reactie achter

Uw emailadres zal niet getoond worden.


*


Door verder te klikken op deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close