Takachiho-kyo Gorge Japan

Kumamoto autodag 2

Om te beginnen: Jantien miste wat informatie; dus bij deze even de update dat Jorg de laatste dagen in Kumamoto weer mee doet met de reis en we hier dus met zijn zessen zijn 🙂

Aquaduct – Tsujunkyo Bridge

Vandaag zijn Jorg, Olaf, Nynke en ik met zijn vieren op pad geweest en hebben Rene en Jantien een relax dag in Kumamoto zelf gehouden. Het eerste punt op de route was een oud aquaduct (Tsujunkyo Bridge) in Yabe town waar ze eens in de zoveel tijd water uit het aquaduct laten stromen. Aangezien hij uit stond toen we aankwamen zijn we eerst een stukje gaan rondlopen en hebben onderweg een hangbrug gezien en aan wat springtesten onderworpen. Naast deze brug was een hele mooie waterval zoals op de foto te zien is.

Waterval in Japan

Op de terugweg bleek het viaduct te werken, dus snel wat foto’s gemaakt van dit aparte gezicht. Aan beide zijden van het viaduct stroomde er water uit om op die manier onderdruk te genereren en zo water op te kunnen pompen voor het irrigeren van de rijstvelden bovenaan de heuvel.

Aquaduct bij de rijstvelden Kumamoto

Na deze eerste uitgebreide stop was het plan om naar een diepe kloof te gaan om hier in bootjes rond te roeien (zie de coverfoto). Maar bij aankomst bleek het om een erg klein stukje te gaan waar 1500 yen per persoon voor betaald moest worden. Wij hebben dus gewoon een stukje door de kloof gewandeld en van bovenaf de roeiende Japanners gade geslagen wat ook een erg grappig schouwspel was.

7-traps waterval

Hierna toch maar de terugreis weer aangevangen, want de auto moest voor 19:00 uur weer bij de rental company zijn. Onderweg nog wel een Mandarijnenstop gehouden bij een hele mooie plek. Hier ligt de zeven-traps waterval, maar door het weinige water was het vooral een mooi geheel van veel stenen en een mooi uitzicht over de valei.

7-traps waterval bij Kumamoto

Onderweg hebben Nynke en ik ons uitermate vermaakt met het tellen van Tralalala’s en Tjidaldididi’s. Een korte uitleg: op de heenweg reden we achter zo’n Sisi-autootje; een hele kleine pickup waar dan een boertje in rondcrosst over zijn akkers. We moesten gelijk aan de Sisi reclame denken waarbij dat autootje over een kronkelige weg rijdt en zo de bocht mist en nu wilde het geval dat zo’n autootje voor ons ook ineens midden in de bocht naar beneden dook (er bleek wel een steile weg naar beneden te liggen).

Sindsdien zat het liedje in ons hoofd en ze bleken er vooral ook erg veel van die autootjes te hebben. En na het tractors (met karren) spel van de dag ervoor was het leuk om elke keer bij het zien van zo’n autootje Tralalala te zingen 🙂

Al met al dus een hele leuke dag gehad. De avond hebben we afgesloten met nog een keertje Okonomiaki eten in Kumamoto met z’n zessen en vanavond nog lekker gebadderd. Morgen de reis terug naar Tokyo; een reis van 9,5 uur en dan de dag erop terug naar huis vliegen. Wie weet komt er nog meer binnenkort…

Voor nu in elk geval de groeten uit Japan!!

(Visited 117 times, 1 visits today)

3 reacties

  1. Hopelijk hebben jullie vannacht lekker geslapen en kan je maandag uitgerust aan de thuisreis beginnen. Goede vlucht en behouden thuiskomst!!

Laat een reactie achter

Uw emailadres zal niet getoond worden.


*


Door verder te klikken op deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close