Oka-jō Ruins bij Kumamoto
Japan

Kumamoto per auto

Vandaag hebben we het zuidelijke eiland Kyushu onveilig gemaakt door in een gehuurde auto / minivan te stappen met z’n zessen. Jorg had wat interessante bezienswaardigheden opgezocht en met behulp van het Japanse navigatiesysteem en de wegenkaarten hebben we netjes alle bestemmingen bereikt.

Waterval

Via de panoramic route rondom Mt. Aso zijn we doorgereden naar een mooie waterval. Een stukje naar beneden klauteren en dan had je ook wat. Je kon achter de waterval langslopen en zo van beide kanten de waterval bewonderen midden tussen de rotsen en bomen.

Waterval tijdens de dag dat we Kumamoto per auto bekeken

Hangbrug van 390 meter lang

Na de waterval werd het tijd om door te rijden naar de “hoofdattractie” van de dag, namelijk een hangbrug over een ravijn heen met twee mooie watervallen. De hangbrug hing op 173 meter hoogte boven de grond en was 390 meter lang. Er lagen gaatjes-roosters op de bodem, dus je kon er ook nog doornaar beneden kijken. Het viel gelukkig erg mee en ik heb dan ook zonder angst en beven de brug over kunnen steken (en weer terug). Als je nou denkt dat de brug ook een functie heeft buiten het toeristen trekken, dan heb je het mis. De brug is echt puur en alleen voor het toerisme aangelegd en om daarmee meer mensen naar de spa’s in de buurt te trekken. En het is op zich gelukt, want wij zijn er ook heen gegaan.

Nynke en Roelfina op de hangbrug

Vulkanen en zwaveldamp

Bij de hangbrug had Nynke een bord zien staan met wat mooie plaatjes van uit de grond komende rook. Jorg herinnerde zich dit in de auto ook nog en het bleek goed op de route terug te liggen. Dus even hier langs gereden. Het bleek een plek te zijn waar zwaveldamp en hete bronnen boven de grond uitkomen. Op sommige plekken waren poeltjes van 92 graden Celcius en de rook gaaf een mystieke sfeer aan het geheel. Een erg leuke en onverwachte ervaring dus!

Zwaveldamp

Oka-jō Ruins

En als laatste stop op de autodag stond een kasteel op de planning. Dit keer alleen niet een heel kasteel, maar alleen de ruines ervan. We waren er om half vijf en dat is dus nadat de meeste Japanse touristen al weg zijn, maar wel net te vroeg om er al zonder kaartje in te kunnen. Dus voor 300 yen een kaartje gekocht en naar boven gelopen. Boven aangekomen werden we aangenaam verrast door het uitzicht. Het was een regenachtige dag vandaag en in het hele dal hing een mist tussen de bomen. Dit tesamen met de resten van het oude kasteel EN het ontbreken van bussen vol Japanse toeristen zorgde voor een mooie afsluiting van de site-seeing dag over Kyushu.

Ruïnes

Morgen nog een dagje met de auto op pad. Eens kijken of het links rijden weer zo goed gaat, want wat dat betreft hulde aan de twee chauffeurs Olaf en Rene die ons netjes hebben vervoerd hier over de Japanse wegen!

(Visited 151 times, 1 visits today)

1 reactie

Laat een reactie achter

Uw emailadres zal niet getoond worden.


*


Door verder te klikken op deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close