Wasabifarm bij Hotaka

Matsumoto en Hotaka

Soms heb je ze wel eens… een dag die vol met oepsjes aan elkaar hangt. Het plan was om met de trein van Matsumoto naar Hokata te gaan voor een wandeldag in de Japanse Alpen. Op het station aangekomen waren er maar 4 railpassen aanwezig i.p.v. de benodigde 5 en dus werd het een extra kaartje kopen bij de automaat. Dit ging gelukkig vrij snel en dus hebben we de trein (die maar 1 keer per uur ging) nog gehaald.

Hotaka

Aangekomen in Hotaka zijn we eerst maar eens naar de Tourist information gelopen om een wandelkaart te halen, maar helaas bleken ze die niet te hebben. Wel drie andere kaartjes meegekregen waar we het mee moesten doen. Alle drie de kaartjes waren verschillend van vorm, schaal en wegen, dus het was een hele uitdaging de juiste wegen te vinden.

De fietsenverhuur zat gelukkig schuin tegenover het station en dat was dus geen probleem. Op 5 mountainbikes zijn we vertrokken, aangezien alleen mountainbikes hoog genoeg ingesteld kunnen worden voor ons als lange Nederlanders. Het plan was een stuk te fietsen richting de Wasabi-farm in Hotaka en dat is allemaal vrij aardig gelukt. Hieronder een foto van de website van de Wasabi-farm. Je kon er rondlopen en er waren wat leuke uitkijkpunten. Daar hebben we lekker onze lunchbox leeg gegeten en zijn toen doorgefietst naar de bergrand voor de wandeltocht naar een hoger gelegen uitkijkpunt.

Lunchen bij de Wasabifarm in Hotaka

Dit bleek nog een hele uitdaging te zijn aangezien de wegenkaart niet echt eenduidig aangaf waar het beginpunt van de trail lag. Maar na wat zoeken en rondvragen aan lokale Japanners zijn we er gekomen en hier zijn we in twee groepjes gesplitst. Jantineke en ik gingen lekker door de valei terug fietsen en Olaf, Nynke en Rene gingen een stuk de berg op wandelen naar een uitkijkpunt.

Jantineke en ik hebben lekker rustig aan gedaan en wat rondgekeken in de omgeving, een nieuw memory kaartje gekocht aangezien ik zo stom ben geweest de vorige te verliezen (gelukkig met bijna geen foto’s erop). En toen we terugkwamen bij de fietsenverhuur en uitlegden waar we heengefiets waren, vroeg hij zich af hoe je zo’n tocht kon overleven (zal iets van hooguit 15km zijn geweest). Al met al een leuke dag vandaag!

Hiking trail?? Welke hiking trail…

Rene, Nynke en Olaf hebben minder geluk gehad met het vinden van de juiste hiking trail. Ze hebben wel de berg op gewandeled, oke iets meer geklauterd, en kwamen er bij de fietsen achter dat de echte hiking trail verstopt lag achter een hutje.

Bij de Hotaka Shrine hebben we elkaar weer terug gevonden en zijn de reis naar Matsumoto weer aangevangen. Olaf, Nynke en ik hebben daarna een Beef Terijaki gegeten bij de Mac, hoort er toch ook een keertje bij en aangezien de restaurantjes ons hier verder niet echt wat leken was dit een snelle oplossing. Daarna zijn we tot de conclusie gekomen dat de bussen niet meer gingen (om 18 uur) en dus ook de ervaring van een taxi-ritje naar de ryokan gehad.

Rene en Jantien zijn nu in de stad om hun 2e trouwdag te vieren, gezellig samen met zijn tweetjes en wij gaan hier zo nog eens genieten van een lekker bad.

(Visited 151 times, 1 visits today)

1 reactie

  1. Hoi twee echtelieden,Vanuit Voorthuizen van harte gefeliciteerd met jullie tweede trouwdag. Een bijzondere dag, maar dit jaar ook op een speciale plaats. Hopelijk hebben jullie even lekker kunnen genieten.We blijven enthousiaste verhalen lezen. Ga zo door!!!!!Ans en Bas

Laat een reactie achter

Uw emailadres zal niet getoond worden.


*


Door verder te klikken op deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close