Geen afbeelding beschikbaar - Roelfina.net

Wondere wereld van de makelaardij

rightWij zijn al een tijdje aan het rondkijken op de woningmarkt en steeds meer verbaas ik me over de wereld van de makelaardij. Waar je zou verwachten dat deuren voor je opengaan in deze economisch slechte periode, komen wij situaties tegen dat je je afvraagt hoe het kan dat sommige makelaars nog bestaan.

Van vergeten afspraken af te zeggen, tot het niet kunnen beantwoorden van basisvragen, dat het kan in deze tijd. Je zou toch denken dat makelaars graag een huis willen verkopen. Soms heb je weer eens een verfrissende makelaar ertussen zitten die wel dat stapje meer wil zetten en je merkt dan bij jezelf gelijk al dat je positiever bent over het huis dat je net hebt bekeken.

Verwonderlijk is ook hoe sommige mensen nog leven in de periode toen het economisch nog voor de wind ging. Tuurlijk kan niet iedereen het zich veroorloven om een lagere vraagprijs te accepteren, maar als makelaar zeggen dat de huizenmarkt echt wel weer terug is op het waardeniveau van 2006, is in deze tijd misschien niet zo geloofwaardig.

Aangezien we nog niet “ons” huis hebben gevonden, zullen we nog wel meer meemaken de komende tijd. Ben benieuwd of de instelling nog een beetje veranderd als de woningmarkt nog verder op slot gaat in januari. Zeker voor starters wordt het er immers niet makkelijker op.

(Visited 129 times, 1 visits today)

2 reacties

  1. Na januari gaat het bloed pas echt door de straten lopen bij huidige eigenaren (figuurlijk en niet letterlijk gelukkig). Er moet (en gaat) nog zoveel af van de huidige prijzen als je kijkt naar alle lange termijn waarden vastgoed dat je idd zou verwachten dat verkopers en makelaars juist nu nog extra hun best zouden moeten doen om iig nog een (relatief) goede prijs te krijgen. Vooral als je bedenkt dat van de huidige verkopen een kwart al executieverkopen door de bank zijn, de hoeveelheid gedwongen verkopen die niet via de bank lopen zijn op het moment niet bekend, maar dat zal dan zeker ook een fors aantal zijn.Als je dan ook nog bedenkt dat de crisis komende jaren in Nederland alleen nog maar harder toe gaat slaan (de financiele markten krijgen door dat onze AAA-rating onverdiend is kijkend naar dat we de hoogste schulden per capita en tov BBP ter wereld hebben). En we weten dat in een crisis de bear-market de marktprijs van vastgoed vaak zelfs nog even onder de reeele prijs trekt. Dus komende jaren gaat de prijs nog wel vele tientallen procenten naar beneden, dus gewoon even blijven zitten waar je zit, totdat je het huis ziet waar je ook echt de komende 30 jaar in wil blijven zitten, kan krijgen voor een goede prijs en ook kan financieren. Koop iig niks waar je over een paar jaar ‘uit gaat groeien’ want dan moet je weer de markt op, en daar hebben ze een gezegde voor in de financiele wereld: ‘never catch a falling knive’.

  2. Dat is inderdaad verbazingwekkend in deze tijd. Vervelend hoor! En ik herken het wel: bij vervelende makelaars hoef je het huis meestal ook niet meer. Hoop dat jullie toch snel iets vinden!

Laat een reactie achter

Uw emailadres zal niet getoond worden.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.