Geen afbeelding beschikbaar - Roelfina.net

Nog 3,5 dag tot de echte vakantie…

Olá,

De eerste week zit er zo´n beetje op en aangezien ik vanmiddag niets anders te doen had, is het nu weer eens tijd voor een mini-update. Dinsdag heb ik doorgebracht in de shoppingmall Dom Pedro. De bedoeling was natuurlijk om een heleboel nieuwe spullen te kopen, maar dat is bij een zonnebril gebleven. ´s Middags ben ik naar Superman: O Retorno geweest, of misschien voor jullie duidelijker Superman Returns. Het was de enige film welke in de originele uitvoering draaide en op zich hebben ze er best iets moois van gemaakt. Het leuke is dat je dus met je studentenkaart overal korting krijgt zo ook bij de bios, voor R$5,20 (EUR 1,88) zit je al bij een extra lange film zonder pauzes.

Na de film was het al half zes en aangezien het hier om 6 uur donker is, ben ik toen maar op zoek gegaan naar een bus terug naar het appartement. De bus 3.81 welke we iedere keer nemen, neemt iedere keer een behoorlijk lange omweg door de buitenwijken van Campinas, maar aangezien ik verder niets bekends zag op de andere bussen, toch die maar genomen. Een bus heeft op de zijkant de grote straten staan waar hij langs gaat en zit er iets van je gading bij dan steek je je hand op en stopt de betreffende bus. Je betaalt R$2,- en je mag zolang blijven zitten als je wilt. De luxe in de bussen, als deze niet vol zijn, is ook behoorlijk met o.a. verstelbare stoelen.

Woesdag wilde ik naar het vliegveld om onze vakantie te checken, maar dat is mislukt en verschoven naar donderdag. Verder vrij weinig nuttigs gedaan, alleen een boek uitgelezen van Paul Coelho: De Zahir wat zeker een aanrader is.

Vandaag dus naar het vliegveld geweest en alle vluchten zijn geconfirmeerd en staan goed in het systeem. Als verder alles meewerkt vertrekken we a.s. maandag om 9.30 uur met het vliegtuig richting de Iguaçu Falls. Ik moet zeggen dat ik daar erg veel zin in heb. Verder heb ik vandaag gelunched in een achteraf barretje in het centrum en het eten was er verassend lekker. Een uitgebreide steak met salade, rijst & bonen (typisch braziliaans schijnt) en cola voor R$7,- dus over de prijzen hier valt niet te klagen. Het enige dat hier eigenlijk duurder is als in Europa zijn elektronica, verder betaal je voor de meeste dingen veel minder.

Morgen is Olaf zijn afscheidsparty met de collega´s van Von Braun. Ben benieuwd hoe dat zal zijn en dan komend weekend gaan we misschien nog naar Pirates of the Caribbean 2 als ontspanning en alle spullen van Olaf uitzoeken, inpakken en meegeven aan de broer van Beatriz die in São Paulo woont en zo vriendelijk is om op de overige spullen te passen terwijl wij vakantie aan het vieren zijn.

Verder heb ik nu niet meer te vertellen eigenlijk, dus tot de volgende update zal ik maar zeggen. Sterkte daar in de hittegolf!

Tchau!

(Visited 39 times, 1 visits today)

1 reactie

  1. Superman Returns is wel een leuke film, een echte ouderwetse superhelden film! Daan en ik hebben hem in Londen gekeken, ook met studenten korting, maar toch betaalden wij nog 7,50 Engelse ponden. Reken zelf maar uit hoeveel euro’tjes dat zijn. Wel zonder pauzes! 🙂

Laat een reactie achter

Uw emailadres zal niet getoond worden.


*


Door verder te klikken op deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close