Geen afbeelding beschikbaar - Roelfina.net

Oliebollen & Appelflappen

Dit jaar gaan we voor het eerst Oud&Nieuw in Enschede vieren. Daar hoort natuurlijk ook zelf oliebollen en appelflappen bakken bij. Hieronder in elk geval een lekker recept om appel-oliebollen te maken. Iedereen alvast heel erg veel plezier op Oudejaarsavond en tot in 2006 allemaal!

Appel-oliebollen
Benodigdheden: 1 goudrenet, geraspte schil van 1 citroen, 75gr rozijnen, 75gr krenten, 25gr sukade, 500gr bloem, 1 zakje (7gr) gedroogde gist), 1tl suiker, 1tl zout, 1 losgeklopt ei, 500ml karnemelk, olie om in te frituren, poedersuiker

Bereiding: In een kom appel, citroenschil, rozijnen, krenten en sukade mengen met 1tl bloem. De rest van de bloem met gist, suiker en 1tl zout in een beslagkom door elkaar scheppen. In het midden een kuiltje maken en hierin het ei schenken. Al kloppend met een handmixer karnemelk toevoegen en blijven kloppen tot het beslag glad is. Appel-rozijnen-mengsel luchtig door het beslag scheppen. De kom afdekken met een vochtige theedoek en het deeg op een warme plaats ca. 1 uur laten rijzen tot het volume verdubbeld is. Na het rijzen de frituurpan met zonnebloemolie (!) verhitten tot 175 graden. Met een ijsbolletjestang (of twee lepels) uit het gerezen beslag een bol scheppen en deze in de hete olie laten glijden. Zo max. 5 bollen tegelijk in ca. 5 minuten goudbruin laten worden. Halverwege de baktijd met een spatel de bollen omkeren. Na braden de bollen met een schuimspaan uit de olie scheppen en in een vergiet met op de bodem keukenpapier laten uitlekken. En nu: SMULLEN MAAR!!

(Visited 113 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Uw emailadres zal niet getoond worden.


*


Door verder te klikken op deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close