Stedentrip-tip: London in kerstsfeer


In mijn vorige post riep ik het al, het thuiszitten zorgt er wel voor dat ik eindelijk mijn foto’s eens uitzoek. Zo kwam ik ook de foto’s tegen van ons tripje naar London vorig jaar eind november. De hele stad was net helemaal ondergedompeld in kerstverlichting en dat is echt een magische tijd om zo’n mooie stad te bezoeken.

We hadden een mooi appartement in de wijk Fitzrovia (Oxford House Serviced Apartments – Tottemham Rd). Dit bleek een ideale plek te zijn in London met heel veel leuke dingen op loopafstand. O.a. hebben we The British Museum bezocht en daar heb ik mijn ogen uitgekeken aan veel klasieke kunst, maar ook bijvoorbeeld aan deze mooie koepel.

Een ander hoogtepunt was het bezoek aan de Warner Bros Studio Tour van Harry Potter. In het plaatsje Watford net buiten London bevindt zich dit enorme complex waar je langs allerlei rekwisieten van de films loopt, door bekende ruimtes, langs kostuums. Fantastisch om te zien, helemaal rond de kersttijd wanneer ze Hogwarts onder een sneeuwdeken bedekken. Zeker de moeite waard om eens heen te gaan als je eens in de buurt bent.

Een bezoek aan Covent Garden is ook zeker aan te raden. Alles in kerstsferen, zelf London nagebouwd met LEGO, helemaal iets voor ons. Genieten van de straatartiesten en gewoon fijn rondstruinen door de kleine straatjes. Na het eten nog langs de Thames wandelen over de winter fare en genieten van alle mooi verlichte gebouwen. Of wandelen langs alle mooie theaters, je voelt je echt gelijk in de feestdagenstemming.

Het is dat er nog zoveel mooie steden zijn die we nog een keer willen bezoeken, anders zou ik zo weer een tripje naar London boeken. Maar eerst maar eens wat andere plekjes zien. Als je nog aanraders hebt voor stedentripjes, laat gerust een berichtje achter!!

Alle foto’s van deze trip zijn hier terug te vinden.

Update 4: Day Zero Project


Al weer een maand voorbij, de tijd gaat hard als je het druk hebt. Om eerlijk te zijn heb ik niet echt naar mijn Day Zero Project lijst gekeken de laatste tijd, dus de hoogste tijd om dat weer eens te doen.

9. Sport minimaal 2x per week
Tot nu toe gaat dit goed, op wat problemen met mijn enkel na. Vanavond weer lekker 1,5 allerlei oefeningen gedaan en a.s donderdag weer naar de fysio om naar mijn enkel te laten kijken.

15. Ga op tijd naar bed, zodat je om 08:00 uur ’s ochtends aan het werk kan
Ik ben wel ongeveer elke ochtend rond 08:00 uur ’s ochtends aan het werk, maar om nou te zeggen dat dat door op tijd naar bed gaan komt 🙂 Eigenlijk komt het vooral vanwege het feit dat Olaf ’s ochtend vroeg naar zijn werk moet of omdat het te warm is om nog te blijven liggen.

48. Ontwerp een nieuwe layout voor weblog
Dit doel is duidelijk behaald, aangezien jullie deze inmiddels kunnen bezichtigen op Roelfina.net.

53. Ga minimaal 10 keer naar de bioscoop [5/10]
Het aantal keren naar de bioscoop is in de laatste twee weken verdubbeld. Dit is duidelijk een doel dat wel wat bijgesteld kan worden voor de deadline van 8 oktober 2012.

76. Woon 5x een live concert bij [2/5]
Met Marco Borsato Live @ Westerpark is er ook hier weer eentje bij te tellen.

88. Kijk minimaal 10 films van de ‘Best Movies Top 100-list’ [1/10]
Inception is een film die volgens mij inmiddels in deze lijst staat en duidelijk ook een van de beste films alletijden genoemd mag worden, wat een topfilm was dat.

OW op Fernando: Olaf & Pijlstaartrog


Hoezo pijlstaartroggen zijn dodelijk? Op zich was deze ook al aardig geïrriteerd door alle aandacht van de duikers. Ik kan me daarom best voorstellen dat zo’n beest een keer van zich afsteekt. Maar het zijn toch erg mooie dieren om te zien en onderwater tegen te komen.

Mooi weer en goede muziek


“”Mooi weer en goede muziek“”: dit motto jat ik even van het 65e bestuur der E.T.S.V. Scintilla. Het past namelijk wel een beetje bij de laatste tijd. Wat een mazzel hebben we de laatste periode met het weer, veel zonneschijn, relatief weinig regen en behoorlijke temperaturen. Om helemaal vrolijk van te worden dus. En goede muziek draai ik tegenwoordig vaak op de fiets of achter de PC. Helpt enorm bij het doorwerken van alle literatuur voor mijn bacheloropdracht en bij het inkloppen van de administratie van mijn werk.

Door alle drukte is er alleen van bloggen al een tijdje niets meer gekomen. Wel jammer, maar over een aantal dingen mag ik helaas ook weinig uitwijden. Mijn bacheloropdracht is een van die dingen die ik hier niet uitgebreid mag bespreken en soms is dat wel jammer, maar regels moeten er ook zijn.

Gelukkig buiten alle drukte ook een heleboel leuke dingen gedaan de laatste tijd. Zo zijn er de afgelopen weken de nodige mensen afgestudeerd (met een borrel) en zijn er nog een aantal de komende weken, we zijn naar een heel tof bruiloftsfeest geweest, met moederdag met de familie gezellig gegeten en gisteren meegedaan aan een enquete over het programma “”Je zal het maar hebben“”. En uiteraard gaan die leuke dingen ook nog even door, met o.a. vanavond een medewerkersborrel van de batavierenrace, komend weekend familie op bezoek en nog wat afstudeerders.

Het jammere is soms alleen dat er maar 24 uur in een dag zitten en af en toe kom ik dan ook wat tijd te kort. Maar ach: het is mooi weer en we hebben goede muziek, dus we komen er wel door heen!

Quantum of Solace


Gisteravond heb ik eindelijk de “”nieuwste”” James Bond film Quantum of Solace gezien. Een vermakelijke avond is het geweest moet ik zeggen. Maar er moet wel gezegd worden dat Quantum of Solace enige aandacht vereist om de film een beetje goed te kunnen volgen. Nou kan dat ook komen door het gebrek aan ondertiteling waardoor af en toe de tekst moeilijk te verstaan was, maar voor een James Bond film vond ik het verhaal af en toe wat ingewikkeld. Maakt niet uit voor het vermaak en het spektakel wat zeker in de film zat, want daar komt ook genoeg van voorbij. Misschien dat het wat ingewikkeld lijkt, omdat ze de film in 106 minuten hebben gestopt, waardoor het de kortste Bond-film ooit is geworden. Een kwartiertje extra tijd had wellicht wat meer rust in de film gebracht, maar je kan natuurlijk niet alles hebben.

Ook overleven maar bar weinig mensen de film. Van de gecrediteerde hoofdpersonen gaat meer dan de helft dood in de film. Is toch een behoorlijke score voor een Bond-film lijkt mij. Zoals dus al gezegd, vond ik het wel een gave film om een keer te hebben gezien. Weer eens een net iets andere Bond-film die niet van A-Z volledig voorspelbaar was.

Wat een week…


Dat is wat veel mensen gedacht zullen hebben. Afgelopen weekend hebben we ons hier in Enschede bezig gehouden met de Batavierenrace. Dit was een welkome afleiding na alle tentamenstress en heen en weer gereis naar het westen van het land. Alles verliep vrij soepel en het was alles bij elkaar weer een leuk weekend om met elkaar mee te maken. Het enige nadeel is altijd dat je er zo moe van wordt, dus ik ben nog steds bezig met uitslapen… maar dat kan natuurlijk ook gewoon een excuus zijn om dit weekend lekker uit te slapen.

Geen wilde plannen dit jaar voor Koninginnedag gemaakt. Gewoon een beetje TV kijken, de stad even in, biertje drinken en een hapje eten. Dat was het plan althans. Het gedeelte TV kijken is gelukt en ik ben me dan ook een hoedje geschrokken om iets voor 12 uur. Na de beelden allemaal een X aantal keer gezien te hebben, toch maar even de stad in gegaan. In Enschede was de vrijmarkt nog in volle gang, alleen de auto-slip-show was er niet meer en de live optredens waren afgelast. Toch was het nog behoorlijk druk in de stad en we hebben ons er dan ook wel vermaakt. Het hapje eten heeft toen toch maar gewoon thuis plaatsgevonden en daarna wat series kijken en de Koninginnedag was al weer voorbij.

Nu vandaag realiseer ik me dat ik de afgelopen dagen bar weinig aan mijn studie heb gedaan, dus daar gaat dit weekend verandering in komen. Studeren voor Management, Accounting & Control en voor Institutionele Economie en uiteraard weer verder werken aan het onderzoeksvoorstel voor mijn bacheloropdracht. Dus ik hoef me zeker niet te vervelen de komende tijd!

Vrolijk Pasen!


Ook al is er hier weinig vrolijks aan – eigenlijk tentamens leren namelijk – wens ik iedereen wel hele fijne Paasdagen. Geniet van het heerlijke weer en van de vrije dagen! Ik hoop vooral dat het lenteweer aanblijft zodat ik er volgend weekend lekker van kan genieten.