Photo Friday: Paradise


Maldives palm trees

Bij het thema Paradise van deze week waan ik mij gelijk weer terug bij onze huwelijksreis naar de Malediven. Parelwitte stranden, palmbomen, helderblauw water, mooie duikplekken, lekker eten: alle ingrediënten voor een waar paradijs.

With this weeks theme Paradise, my mind immediately goes back to our honeymoon to the Maldives. White sandy beaches, palm trees, clear blue water, nice dive spots, good food: all ingredients for a true paradise.

Photo Friday: On a walk


Hulst in de tuin

Met dit weer mag een sneeuwfoto niet ontbreken. Dankzij het vrijgemaakte pad door de buren, kon ik vandaag ook echt even een ommetje maken. Het is maar een paar meter, maar dan kijk je hier al op een mooie hulstboom met rode besjes: een schitterend winteruitzicht.

Photo Friday: Macro


Pink flower in Japan

Tijdens onze reis in Japan zijn we naast alle mooie cultuur ook veel mooie natuur tegengekomen. Zo ook deze bloem, schitterend roze, was te vinden bij een van de tempels in Kamakura.

During our trip to Japan we found next to all the incrdible cultural sites also incredibles nature sites. This pink flower we found near one of the temples in Kamakura.

sake-barrel-wedding

Een bruiloft in Tokyo (2013)


Eind september 2013 zijn Olaf en ik naar Japan en Dubai geweest. Door de verbouwing en andere drukte ben ik er niet eerder aan toegkomen om de foto’s uit te zoeken. Dit weekend heb ik dat eindelijk eens gedaan en zijn alle foto’s van deze reis te bewonderen op Flickr. Omdat het toch een bijzondere reis was hier ook nog een reisverslag (voor zover mijn geheugen nog reikt).

 

Collage reis Japan en Dubai 2013

Bijzondere reis: bruiloft & stop-over in Dubai
Twee weken nadat we verhuist waren, vertrokken we richting Tokyo met als doel bij de bruiloft zijn van Jorg en Akiko. We hebben Jorg al eens eerder opgezocht in 2008 en nu hij gaat trouwen, is het een mooie gelegenheid om nog eens naar Japan te gaan. En omdat we relatief goedkoop via Dubai konden vliegen, hebben we voor de terugreis daar een stop-over geregeld.

Read more

Photo Friday: Stillness


Canadese begraafplaats Holten

Elk jaar op kerstavond is er een herdenking op de Canadese begraafplaats in Holten. Schoolkinderen steken bij elk graf een kaarsje aan en hiermee worden de gesneuvelden in WWII herdacht. Wij zijn hier twee jaar geleden bij geweest en dit was erg indrukwekkend. Een foto zeer toepasselijk voor het thema “Stillness” van deze week, want soms moet je gewoon even stilstaan en herdenken.

Each year on Christmass eve a memorial takes place at the Canadian cemetry in Holten, the Netherlands. With the lighting of candles by school children at each grave, the fallen soldiers from WWII are remembered. We have been to this memorial two years ago, which was very impressive. A photo suited for this weeks theme “Stillness”, because sometimes you just need to stand still and remember.

Een nieuw jaar, nieuwe kansen…


2015 is van start en we kunnen ons allemaal weer opmaken voor 365 dagen vol mooie momenten, leuke belevenissen en dit alles hopelijk in goede gezondheid.

Happy Newyear

Dat laatste is mijn goede voornemen (eigenlijk meer wens) voor dit jaar. Zorgen dat mijn been weer helemaal in orde komt, ik weer “normaal” kan lopen en weer zelf op pad kan. Inmiddels is de externe fixateur verwijderd en heb ik vorige week een gipsspalk gekregen. Deze is al weer vervangen door lichtgewicht gips. Volgende week mag ik weer terugkomen voor nieuw gips waarbij ze elke keer mijn pezen en spieren weer wat oprekken zodat de voet in 90 graden komt te staan ten opzichte van het been. Als dat gelukt is, komt loopgips in zicht.

We hebben dus al weer wat stappen de goede kant op gemaakt. De komende tijd rustig doorgaan en dan als het echt weer mag er hard aan werken om alles weer met mijn enkel te kunnen.

Photo Friday: Winter


550px

Met een laagje sneeuw krijg je echt een wintergevoel. De afgelopen winter was niet echt spectaculair in Nederland, maar we hebben wel wat mooie sneeuw-winters gehad. Helaas ook nu geen witte kerst voor de boeg, maar wie weet komt er in 2015 nog een “echte” winter.

Nog 6 dagen… en dan de volgende fase


Vandaag heb ik weer een controle gehad in het ziekenhuis. Ik ging er vanuit dat de pinnen nog tot 15 januari erin zouden blijven. Vandaag was er echter ander nieuws. Volgende week woensdag (24 dec) mag ik terugkomen en gaan ze de externe fixateur verwijderen. Een mooi kerstcadeautje dus.

Ik ben heel erg benieuwd hoe het in zijn werk zal gaan. Alles gaat poliklinisch in de gipskamer. Daarna krijg ik nog voor twee weken gips zodat de wondjes een beetje kunnen genezen. Allemaal duimen dus voor volgende week.

Magische december uitjes: Disneyland Parijs


In december willen we vooral gezelligheid, warmte en knusheid. We versieren er op los en ontsteken wat extra lichtjes en kaarsjes om de donkere dagen voor kerst door te komen. Steden worden mooi versierd, kerstmarkten georganiseerd en heerlijke maaltijden uitgedacht. Uitjes zijn normaal iets voor de zomermaanden, het hoogseizoen. Wat is er nu te doen in die koude wintermaanden? Een grote aanrader vind ik om Disneyland Parijs te bezoeken in de decembertijd.

550px

Het hele park wordt omgetoverd tot een mooi kerstplaatje. Kerstversiering in Main Street, de kerstparade is te bekijken met het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom en het hele park ademt kerstsfeer uit. Omdat de wachtrijen niet zo lang zijn in de wintertijd, kan je in lekker veel attracties en af en toe een heerlijke kop warme chocomelk tussendoor zorgt ervoor dat je er een hele leuke tijd kan hebben.

550px

550px

550px

Bekijk alle foto’s van Disneyland Parijs in December hier.